ESTRENA AMB TÍTOL

Ahir vam ser més de 300 les persones que ens vam reunir al Hall del CCCB per a l’estrena d’Amb títol! Moltes gràcies a tots i totes per fer d’aquest acte un moment tan especial!

Tot seguit, fem una crònica del que va passar ahir pels que no vau voler/poder venir. Sense rencúnies, us seguirem estimant si participeu en el webdoc.


A dos quarts de 7, part de l’equip ja estava preparant-ho tot perquè no hi hagués cap imprevist d’últim moment que ens espatllés la nit. La Neus i en Lluís Marquina s’apoderaven de l’escenari per a fer proves de so.

La gent no va trigar gaire més a començar a arribar.  Entre ells: equip tècnic, protagonistes, amics, gent vinculada a la UPF, pompeufarreros, interessats en el documental, interessats en l’interactiu, periodistes… No podem nomenar a tots els col·lectius, però us en feu una idea. Allò no parava de crèixer i, fins i tot, vam acabar posant més cadires (senyal d’èxit!).

IMG_6445
El públic. Sou molt grans

A les 20:00h, amb puntualitat britànica, començava l’acte. En Lluís Marquina ens donava la benvinguda i ens recordava que l’acte de l’estrena, així com el webdoc, s’inscriu en els actes commemoratius del 25è aniversari de la Universitat Pompeu Fabra.

Un cop posats en context, en Lluís donava pas al rector, Jaume Casals, que, amb un discurs al voltant del mecanisme cinematogràfic de la intel·ligència de Bergson, ens va parlar sobre els motius que han portat a la universitat a confiar en aquest projecte i ens recordava un ferm propòsit: “a la Universitat Pompeu Fabra volem ser una universitat amb moviment, com el cinema”.

Després, aquest cedia la paraula a en Miquel Garcia, cap de nous formats de TV3, que explicava l’aposta que TV3 ha fet pel documental interactiu i la convocatòria derivada d’aquest nou objectiu. Cal recordar que Amb títol va ser seleccionada en aquesta convocatòria i per això compta amb la coproducció de TV3.  Entre els motius pels quals argumentava l’elecció del nostre projecte entre els 6 escollits, va destacar la confiança dipositada en la Neus Ballús en el passat, present i futur  per la seva més que demostrada solvència artística.

De la mateixa manera, en Jordi Balló no va tenir cap problema a reconèixer que, des d’un primer moment, tothom s’havia posat a disposició de la Neus i havia confiat en el seu criteri. Un exercici de confiança cega, donat que es tracta d’un producte totalment innovador que ningú sap encara  com funcionarà ni com s’acabarà desenvolupant.

Per altra banda,  en Jord va deixar palès en el seu parlament que el webdoc no s’acaba amb l’estrena, sinó que tot just comença amb la participació dels usuaris que l’han de fer créixer i convertir-se en un producte de reflexió sobre la universitat.

I arribant al punt àlgid de l’estrena, en Lluís Marquina, temerós del curs que podien prendre les seves tries personals al webdoc, va convidar a la Neus Ballús, la nostra flamant directora, a pujar  a l’escenari i encetar junts el recorregut que il·lustraria la nit. Amics, treballs, treballs precaris, amor; van ser els vertaders protagonistes de la nit.

El webdoc, segons la Neus Ballús,  permet a l’usuari, en la seva no linealitat, reviure (o viure a través d’una altra pell) l’experiència universitària. Un torrent d’emocions que ja no podem traduir en paraules i que haureu d’experimentar per vosaltres mateixos a www.ambtitol.cat .

12291049_537054819803349_7457106765394143799_o
L’equip i els protagonistes. El gran moment de la  nit.

Si voleu llegir més detalls, comentaris, apreciacions i altres, us recomanem molt encaridament que ens seguiu al perfil de twitter : @ambtitol.

 

 

 

 

Publicat per

webdocambtitol

Q-5850017-D Pl. Merce, 12 08002 - Barcelona SPAIN

Enviant aquest comentari acceptes les condicions legals i de privacitat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s