EL PRODUCTOR O L’HOME ENGANXAT AL TELÈFON

El productor (que també podria anomenar-se l’home enganxat al telèfon, homo attachiatus ad communicationem ) és una persona fonamental a un rodatge.  No sempre està de cos present, però sempre està a l’altra banda de la línia per a solucionar problemes.

La figura del productor, o l’equip de producció,  és molts cops obviada quan pensem en les pel·lícules d’èxit, però no hi ha veritat més absoluta al cinema que aquesta: per a produir una pel·lícula fa falta un productor o la teva meravellosa idea  – no posem en dubte que sigui meravellosa – dubtosament veurà la llum.

Aitor i Neus, productor i directora
El productor escoltant en la distància.

Però que fa que un productor sigui tan important? Us donem les claus per entendre la figura del productor i de l’equip de producció  en la creació d’un Webdoc.

 1. Coordina la cara i la creu de la creació del webdoc.

  Si les reunions són complicades amb equips de 10 persones, imagineu com pot ser una de 20 amb professionals que a sobre parlen en dos idiomes diferents: la llum, l’enquadrament, la tria del personatge Vs l’experiència d’usuari, els algoritmes i l’anàlisi de KPI’S; l’equip de rodatge i l’equip d’interactius.

 2. Aconsegueix els permisos per poder rodar.

  Rodar en un espai que no sigui propi és una feinada. S’han de demanar favors, permisos, oferir intercanvis i posar el millor somriure per aconseguir gravar a espais que no han estat pensats amb aquest fi. Un webdoc no deixa de ser un documental, per tant, un rodatge de mig dia suposa interferir en la rutina de moltes persones que directament o indirectament resulten implicades.

 3. Cuida de les necessitats de l’equip.

  Quan un soroll infernal crema les orelles del sonidista, un amable vianant encuriosit no para d’entrar somrient en plànol o l’equip de foto necessita urgentment un nou rotllo de chatter (cinta adhesiva utilitzada a rodatges) allà està l’equip de producció. Sempre disposat a solucionar qualsevol problema.

 4. Controla la pasta.

  Està molt bé tenir idees brillants i somiar fer produccions a l’estil Hollywood, però l’equip s’ha d’ajustar a un pressupost i a uns recursos concrets. El productor és la persona que fa aterrar a la gent de peus a terra.

 5. I per últim, i més important,  manté amb vida a la resta de l’equip.

  No és broma. Durant les llargues hores de rodatge és fàcil oblidar que un ésser humà normal s’ha d’alimentar 5 cops al dia. Encara que s’hagi estès la llegenda urbana, no es pot viure només de cafè. L’equip de producció s’encarrega de tenir sempre a mà quelcom que emportar-se a la boca.

Tot això fa que el productor sigui una persona fonamental al rodatge. Per això, si mai teniu pensat portar a terme un Webdoc, no oblideu que o bé heu d’assumir aquest rol o bé heu de trobar algú ben competent per portar-ho a terme.

Perquè us feu a la idea, si mai veieu a un director de producció al rodatge, probablement us el trobeu en aquesta tessitura…

o en aquesta altra…

Publicat per

webdocambtitol

Q-5850017-D Pl. Merce, 12 08002 - Barcelona SPAIN

Enviant aquest comentari acceptes les condicions legals i de privacitat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s