COM LA VIDA MATEIXA

Si no heu sigut dels mandrosos que han tancat el recorregut abans de temps, haureu pogut veure que com en tota bona història les vostres eleccions us han conduït a través d’una introducció , un nus i un desenllaç. Si us interessa saber com s’ha arribat a aquesta estructura seguiu llegint.

Cal tenir en compte que quan relaciones una història cinematogràfica amb una plataforma interactiva corres el gran perill d’acabar supeditant el contingut a la forma i no al revés, com hauria de ser.  Per això, abans d’escollir les històries s’ha de pensar què es vol treballar i, a partir d’això, quina forma ha de tenir.

En aquest cas la idea era clara: viure el temps i les sensacions  d’abans, durant i després de la Universitat a través de l’experiència de diferents persones . Però, com fer-ho? La traducció d’aquesta idea ha estat literal, des del procés de selecció de les històries fins a la materialització interactiva.

Interacció analògica en pissarra.
Interacció analògica en pissarra.

Donada la pluralitat de perfils, s’ha pretès reflectir les màximes realitats possibles amb què una persona es pot trobar: el desconcert, la il·lusió, el fracàs, l’èxit, etc.  en diferents moments vitals i amb diferents circumstàncies socials, cosa que considerem remet a una aproximació realista a la universitat.

Espai de debat
Espai de debat. Digues la teva!

De fet, els equips de rodatge i interactius han sigut capaços de trobar una estructura que reflectís la realitat de moltes persones que han passat per la Universitat, quelcom que semblava impossible. Mireu com encara que un usuari segueixi el recorregut universitari tradicional , el de fer una carrera – única i singular -; posteriorment pot retrobar-se amb la decisió de tornar a estudiar o amb els dubtes de renovar-se i canviar de professió; mostrant que no hi ha motius perquè la relació amb la universitat hagi de tancar-se en un procés lineal. Com la vida mateixa.

Mapa del webdoc
El mapa de les interaccions del webdoc, el fil d’Ariadna del segle XXI.

T’has plantejat mai com seria tornar a la Universitat als 40?

O com seria canviar la Universitat del teu país d’origen per una Universitat amb una cultura totalment diferent?

Alguns dels nostres personatges ho han viscut en primera persona. Tu també pots fer-ho si arribes a les seves peces.

Publicat per

webdocambtitol

Q-5850017-D Pl. Merce, 12 08002 - Barcelona SPAIN

Enviant aquest comentari acceptes les condicions legals i de privacitat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s