PRBB

INVESTIGAR, DESCOBRIR, INSPIRAR

Cada dia milers d’homes i dones anònims treballen als laboratoris per intentar millorar i perllongar la vida humana. Estudien des de la més mínima molècula fins a la malaltia més mortífera , dedicant la seva vida amb més paciència que un sant per poder veure resultats. Tot i això,  les notícies sovint no fan prou justícia a la seva tasca i els avenços mèdics sovint passen tímidament per l’agenda pública.

El Webdoc “Amb Títol” il·lustra dues orientacions ben diferents d’un mateix grau: biologia humana.  La principal conclusió que hem extret és que la carrera investigadora és, sense cap mena de dubte, una carrera vocacional. Per què ho pensem? La Clara Serra ha seguit la carrera tradicional investigadora mentre que la Maria Escrivà ha decidit passar-se a l’altra banda del laboratori i escriure sobre ciència per a tots els públics.

Imagineu estar estudiant  1 any ( ò 2, ò 3, ò 4…) un gen, o més aviat una petitíssima porció d’aquest , sense trobar res que expliqui com un gen que és positiu durant la gestació del fetus pot tornar-se en els adults un aliat per al càncer (el cas real de la Maria Escrivà). Un paisatge francament desolador.  Si sents la trucada de la ciència investigadora, com la Clara Serra, viuràs cada dia amb l’esperança de progressar; si, com la Maria Escrivà, fas un acte de sinceritat personal i no pots més, has de buscar una alternativa.

Mapa Clara Serra i Maria Escrivà
No és casualitat que les seves peces vagin de la mà.

 

Així doncs, ara són la cara i la creu  d’una mateixa matèria. Ambdues s’enfronten als nivells cel·lulars i moleculars però ho fan des de dues perspectives: La Clara investiga complint el  somni que té d’ençà que va fer genètica amb en Luís Pérez Jurado; i la Maria fa entendre al món que fan la Clara i la resta d’investigadors, i com d’important és la seva feina. Comparteixen un punt de vista, i encara que sembli poc, els seus perfils uneixen esforços perquè dia a dia es segueixin descobrint i creant processos que milloren la vida de les persones.

A més ambdues han confluït en diversos moments de la seva carrera en una mateixa tasca: la docència. Algú ha de despertar l’interès de les noves generacions i ambdues reconeixen ser més felices envoltades de la il·lusió juvenil dels seus estudiants.


Algun investigador a la sala? Ens encantaria poder llegir testimonis de primera mà sobre la carrera investigadora!

I la resta? De quina pasta creieu que estan fets els investigadors?

@mescriva

Publicat per

webdocambtitol

Q-5850017-D Pl. Merce, 12 08002 - Barcelona SPAIN

Enviant aquest comentari acceptes les condicions legals i de privacitat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s