INFLUENCERS UNIVERSITARIS

Si quan us reuniu els amics de la Universitat encara rememoreu moments i frases mítiques dels professors, tenim noticies per a vosaltres: esteu marcats. No ho entengueu malament, no és un estigma, més aviat el contrari.  Significa que aquella persona que es posava davant de la teva classe per a intentar fer-vos entrar al cap alguna idea no va passar desapercebuda. Amb els anys és probable que ell o ella hagi oblidat el vostre nom, però vosaltres, amb una mica d’esforç, segurament podeu dir, fins i tot, els seus dos cognoms.

En Paul Sánchez reconeixia el dia de rodatge no haver-se trobat excessivament segur el primer dia de classe, ni el segon, ni el tercer…  De fet, no havia llegit ni un diari mai de la seva vida. Això no li ha impedit millorar i convertir-se en el que és ara, periodista a Tel Aviv . Reconeix que sense algun dels professors que es va creuar a les aules no seria qui és ara.

“Si els coneguessis (referint-se als professors) te’n recordaries…
“per bé i per malament”.

Paul Sánchez

 

En Paul també confessa que la carrera va ser dura, sobretot al principi. Ell volia escriure , deixar-se anar i crear grans figures metafòriques. El que es va trobar va ser gairebé un telegrama. Informacions concises i  frases curtes que significaven  re-aprendre a escriure. Es va trencar el mite sota els seus peus i va xocar ben bé amb la realitat. Però d’aquest procés en va sortir ben parat.

paulsanchez
Fotograma de la peça 1 de Paul Sánchez.

 

Avui dia  la tasca de molts professors va més enllà de la classe magistral. Són la primera tanca a saltar per trepitjar el món real.   En aquest sentit, la major part dels professors posen a prova als seus alumnes  i els motiven a esforçar-nos més enllà del 5. Als que no ho fan no ho fan se’ls retreu no fer-ho. Com en Paul ens deixa veure, els professors que més et marquen són els que obren noves finestres al món que fins al moment estaven tancades amb set claus.

Fotograma
Fotograma de la peça 1 de Paul Sánchez

Estareu d’acord en el fet que hi ha assignatures més agraïdes que d’altres  i que  es condemna als pobres professors que han d’impartir l’assignatura “pal” .Però, reflexionem un segon,  què faríem sense ells? On estarien aquestes quantitats ingents d’informació amb les que treballem dia a dia si un dia algú no hagués tingut l’amabilitat de fer-nos-la empassar poc a poc?

Paul Sánchez Peça 2
Fotograma de la peça 2 de Paul Sánchez

En Paul fa una llarga llista d’aquests professors que el van marcar. A alguns,  fins i tot, els  recorda amb estima per haver-lo fet patir i suar sang a les seves assignatures (quin gran moment, professors i professores del món:  el patiment també es valora! ) . Entre el seu top-ten es troba, curiosament, un professor que imparteix una assignatura sobre l’escriptura periodística …


Ara us toca a vosaltres! Quines característiques creieu que ha de tenir un bon professor d’Universitat?

Sigueu una mica  crítics.  Ens agrada!.

@paulsanchez91

 

Enllaç d’interès:

Publicat per

webdocambtitol

Q-5850017-D Pl. Merce, 12 08002 - Barcelona SPAIN

One thought on “INFLUENCERS UNIVERSITARIS”

  1. Un bon professor ha d’interactuar amb l’alumne, no dedicar-se només a fotre el rotllo. I ha de ser una persona am experiència fóra de les aules,lo qual moltes vegades no és el cas.

    M'agrada

Enviant aquest comentari acceptes les condicions legals i de privacitat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s