GRADUAT BUSCA FEINA

És obvi que un dels principals objectius d’entrar a la universitat és aprendre una professió i aconseguir feina.Segur que molts de vosaltres heu vist la peça de Carme Dasch, la nostra reclutadora de recursos humans. En ella parla de la duresa de la feina en l’actualitat i com, sense poder-ho evitar, ha de descartar candidats per les mancances respecte al que demanen les empreses.

Vet aquí el resum que ens fa sobre la situació laboral actual per als universitaris que s’acaben de graduar:

Al llarg de les seves peces dóna, fins i tot, unes pautes més acurades. Si  no heu sigut prou àgils per registrar els comentaris que fa a cadascun dels entrevistats, rescatem per a vosaltres els 4 punts destacats en què ella posa l’accent:

  1. Màsters i postgraus. Tenir un grau ja no és suficient. Sovint són massa generals i les empreses cada cop més busquen perfils més orientats a funcions específiques. Segons la seva pròpia experiència, un màster t’ajuda a endreçar idees i enfocar-te a resultats.
  1. Idioma estranger avançat. Ja no hi ha prou en què tinguis un nivell alt de la teva pròpia llengua, de fet, es dóna per suposat. Les noves incorporacions han de tenir un segon o tercer idioma (en el cas dels catalans) a un nivell alt.

    “Quan les empreses demanen anglès, estan parlant mínim d’un Advanced”

    Carme Dachs

  1. Segon idioma estranger. Està molt bé dominar un idioma com l’anglès, però si a més saps parlar alemany o rus (o una altra llengua estrangera en alça), serà un punt que et farà passar per davant d’altres candidats. En el context de la globalització, es busca a persones capaces de moure’s com a peix a l’aigua around the world.
  1. Experiència prèvia. És normal que quan surtis de la Universitat no tinguis gaire experiència en l’àmbit en el qual busques feina. El que és inconcebible per les empreses és que no tinguis cap mena d’experiència, ni tan sols a la típica cadena de menjar ràpid o al casal d’estiu de torn. Treballar, encara que no sigui en l’àmbit escollit, ens proporciona el desenvolupament de maneres de fer desitjables en qualsevol entorn laboral.

 


Està connectat el que demanen les empreses amb el que ofereix la Universitat?

Publicat per

webdocambtitol

Q-5850017-D Pl. Merce, 12 08002 - Barcelona SPAIN

Enviant aquest comentari acceptes les condicions legals i de privacitat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s