SILENCI! ES RODA

A ningú se li escapa que els diferents edificis de la Pompeu s’han convertit al llarg del Webdoc en localitzacions per al rodatge, de fet, ho hem dit en diverses ocasions.

Potser el que no sabeu és que el nostre equip no ha estat l’únic a adonar-se de la bellesa i màgia que presenten. O potser sabíeu que actors com en Robert De Niro han estat rodant a les mateixes instal•lacions?

Quan recupereu l’esma, penseu. Quin podria ser l’escenari estrella? Una pista … Sembla sortit d’una pel•lícula made in Hollywood…

Encara no? Apareix a la peça de l’Anna Morancho i a la de l’Oriol Escura.

Ara ja ho sabeu? Si sou alumni i la resposta és no, és que potser no vau estudiar massa…

El dipòsit de les aigües, biblioteca general de la UPF, ha passat de ser un lloc d’entrevista per a Jordi Évole fins a ser la Biblioteca d’un monestir on cercar informació sobre la història tempestuosa d’una monja de terror.


SALVADOS

En aquest programa Jordi Évole entrevista a Oriol Amat sobre el deute d’Espanya.


EL CUERPO (2012)

En aquesta pel·lícula d’ Oriol Paulo, l’actor Hugo Silva forma part de la plantilla UPF com a professor.

Fotograma de
Fotograma de “El cuerpo” (2012) del cineasta Oriol Paulo
El cuerpo - fotograma 2
Fotograma de “El cuerpo” (2012), del cineasta Oriol Paulo.

LA MONJA (2005)

Dirigia per Luís de la Madrid i amb guió de Jaume Balagueró i Manú Diez, converteix el dipòsit de les aigües en la biblioteca d’un monestir.  Els arcs de mig punt colen, no?

Fotograma de
Fotograma de “La Monja” (2005)
Fotograma de
Fotograma de “La Monja” (2005)

Però per si encara no heu tingut prou amb aquests exemples per adonar-vos del valor artístic del monument, us direm que encara hi ha més! Si, perquè tot i que les formes no són tan volubles i naturals com les de la Casa Batlló o la Pedrera, Antoni Gaudí va tenir molt a dir en la construcció d’aquest edifici. De fet, com a estudiant d’arquitectura i ajudant del mestre d’obres Josep Fonseré Mestre va fer els càlculs perquè (com a dipòsit d’aigua) els pilars aguantessin la tensió i no s’esfondrés el sostre. Realment ho va fer també que el seu professor , Joan Torras, li va aprovar ipso facto l’assignatura de resistència del material.


I així amb altres edificis en què vam tenir l’immens plaer de rodar, compartint espai (que no temps) amb alguns grans cineastes. Heu vist el dipòsit de les aigües a alguna producció més?

Tant parlar de la cinefília , segur que a més d’un li han tornat les ganes d’estudiar a la UPF.  No passa res! També la podeu tornar a visitar sense la pressió dels exàmens. Per a descobrir els petits misteris cinematogràfics de la resta d’edificis haureu d’esperar una mica més!

Enllaços d’interès:

@univpompeufabra

Publicat per

webdocambtitol

Q-5850017-D Pl. Merce, 12 08002 - Barcelona SPAIN

Enviant aquest comentari acceptes les condicions legals i de privacitat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s