EMIGRAR I ESTUDIAR

Un article de la Vanguardia parla sobre la vinguda d’estrangers a les universitats catalanes. Són molts els motius i interessos que els porten a les nostres terres i, de fet, nosaltres tenim un parell de bons exemples. 


L’Ushama va ser una de les sorpreses més grans per a l’equip.  Fa 5 anys que viu a Barcelona i ja és més català que el pa amb tomàquet (bé, tampoc cal passar-se); fins i tot ens va reptar a comparar la nostra catalanitat. És casteller al barri de Gràcia i està encantat d’haver anat a parar en una societat on la família és tan important (com a Aràbia, diu). La seva història ens va impressionar moltíssim i és que la seva persistència i desig per anar a la Universitat ens han de fer reflexionar a tots.

Quan  a Catalunya, o a la resta de l’Estat Espanyol, s’acaba un Batxillerat, el normal és anar a estudiar a la Universitat. Què contestarien els joves que aquest any faran la selectivitat si els oferissin canviar aquesta perspectiva per un treball d’esforç físic a 50º al desert d’Aràbia? Probablement que ens hem tornat bojos. L’ Usamah, que viatjava 400 km en cotxe per poder anar a estudiar (de Barcelona a València hi ha uns 350 km, ho dic només perquè us feu una idea…), ens explica aquestes experiències i ens  fa pensar si la perspectiva d’anar a la universitat és la mateixa a tots els països . Ell va arribar a Espanya amb una beca d’Arabia Saudí, sense la qual, no hagués tingut l’oportunitat de venir a estudiar aquí.

 

Usamah Alhamad
Fotograma de la peça d’Usamah AlHamad

Per la seva banda, una altra de les alumnes més internacionals, Maria Lindamäe, va venir a parar aquí tot buscant una aventura. Després de Batxillerat va decidir viatjar amb una amiga a Amèrica del Sud  a la recerca de terres més càlides. Com que no va tenir-ne prou, en tornar a Tallin va emprendre rumb de nou;  aquesta vegada cap a Barcelona a fer d’Au Pair per a una família benestant de Pedralbes.

La Universitat va arribar més tard i de casualitat.  Atreta per les possibilitats que li oferia Barcelona per allargar la seva estança, no es va poder estar i va seguir el seu camí natural allà on les circumstàncies la van portar.

marialindmae2
Fotograma de la peça de Maria Lindmäe

Creus que s’està equilibrant la possibilitat d’accés a la Universitat a escala mundial? Creus que reporta els mateixos  beneficis obtenir una carrera a qualsevol punt del món?

@UsamahAlHamad@marriamarria .

Publicat per

webdocambtitol

Q-5850017-D Pl. Merce, 12 08002 - Barcelona SPAIN

Enviant aquest comentari acceptes les condicions legals i de privacitat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s