GENERACIÓ PERDUDA

L’Eloy Fernández Porta, Doctor en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i professor del Màster de Creació literària de la Barcelona School of Management, posa sobre la taula un terme ple de connotacions: Generació perduda.

Inspirats per autors com Hemingway, Faulkner o Steinbeck, la generació perduda original, els estudiants buscaven diferenciar-se, reviure el moment màgic en el qual aquests autors es van alçar contra l’status quo per viure una època de forts canvis polítics, socials i literaris. Rodejats pels excessos del progrés i veient més enllà del Cobi i del nou port olímpic, ells volien viure i deixar-se emportar per la boheme. 

Com a estudiant d’humanitats, l’any  1990, l’època en què Barcelona es preparava per al seu moment estel·lar amb la celebració de les Olimpíades de 1992, l’Eloy explica que probablement l’únic punt en comú de la barreja de perfils que es van trobar a la carrera d’Humanitats era el desig de convertir-se en una generació perduda.

La seva peça és una bona mostra d’aquest esperit de desassossec.Ara que és professor, els seus alumnes també pertanyen a una “Generació perduda”, encara que la realitat que troba a les aules és ben diferent. Aquesta és una altra Generació perduda. Al contrari que els anteriors, són fruit de la crisi econòmica i de la manca d’oportunitats.

Surten al mercat laboral sobradament preparats però tenen moltes dificultats per treballar d’allò que han estudiat. La confiança en què puguin fer-ho en un futur és cada cop més baixa. Molts d’ells es converteixen o es convertiran en la nova  imatge de Vente a Alemania, Pepe (Lazaga, 1971) tot i que aquest cop, marxen preparats.


L’Eloy veu com gran part de la seva classe ha diversificat els seus perfils, encaixant a treballs que podrien haver semblat insospitats quan es van matricular, però tots segueixen defensant la cultura com a major acte de política.

Enllaç d’interès:

Publicat per

webdocambtitol

Q-5850017-D Pl. Merce, 12 08002 - Barcelona SPAIN

Enviant aquest comentari acceptes les condicions legals i de privacitat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s