LIFE ON HOLD

Dissenyat per la cadena de televisió Aljazeera, Life on Hold és una finestra oberta a la quotidianitat de 10 refugiats sirians en la seva nova vida – temporal- al Líban.

Per a oferir-nos aquesta experiència, Aljazeerta ha triat perfils molt diferents. La més jove, Maya, té 7 anys. És la juxtaposició de les històries, dels vídeos i de les informacions la que dóna una visió global del conflicte. El propòsit és clar: humanitzar les dades sobre les conseqüències de la guerra.

Al llarg de les peces, els protagonistes fan balanç sobre tres quotidianitats diferents: la vida abans de la guerra, la guerra i la vida com a refugiat. Només en aquesta contraposició a tres bandes es pot entendre com han canviat les seves vides, els sacrificis que han hagut de fer i la profunda ferida que els acompanyarà per sempre.

En un sentit més pedagògic Life on Hold explica el rerefons del conflicte. De la mà de Bashar entenem les conseqüències de ser un jove metge que mostra una oposició pública contra el règim, i de la mà d’ Abu Abdó entenem com és la vida d’aquells qui canvien els partits de futbol amb els amics amb la lluita braç a braç amb ells.

lifeonhold2

Acompanyant cadascuna de les peces, l’usuari pot veure quin ha sigut el recorregut migratori que cada protagonista a fet i escoltar, amb tota mena de detalls, com va ser. Des de la incertesa de decidir que marxaven fins a l’arribada al Líban.

Al final de cada peça es convida als usuaris a afegir el seu comentari.


Aquests són els protagonistes:

Enllaç d’interès:

 

Publicat per

webdocambtitol

Q-5850017-D Pl. Merce, 12 08002 - Barcelona SPAIN

Enviant aquest comentari acceptes les condicions legals i de privacitat

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s